YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Serdar Bilgievi öğrencileri, Darıca Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etti. Serdar Bilgievi’ne üye 45 öğrenci, kendilerine eşlik eden 4 görevli öğretmenle beraber hayvanları tanımak, onların yaşam alanları hakkında bilgi almak ve hayvan sevgisini kazanmak amacıyla Darıca Hayvanat Bahçesi'ni gezerek, eğlendi.

Gezi kapsamında, Bilgievi öğrencileri, Doğa ve Çevre Eğitimi’ne de katılarak, parktaki 205 farklı hayvan türü hakkında bilgilendiler. Katıldıkları eğitimden sonra birbirinden ayrılmaması gereken çevre etmenlerinden (hayvanlar, bitkiler, toprak, su, hava) birinin bile zarar görmesiyle ekosistemin bozulabileceğini öğrenen öğrenciler, bundan sonra çevreye karşı daha duyarlı olacaklarını ifade ettiler.

Öğrenciler, hayvanat bahçesindeki 22 bölümden oluşan büyük akvaryum binasını da gezdi. Burada en önemli balık türlerini dev duvar akvaryumlarından izleyen çocuklar ayrıca yine dünyanın en nadide papağan türlerini tanıma fırsatı yakaladı. Bilgievi öğretmenleri, gezi sayesinde çocukların hayvan sevgisinin arttığına işaret ederek, “Çocuklarımız, burada yer alan binlerce hayvan türü ve bitkiyi tanıyarak, Darıca Hayvanat Bahçesi'nde gönüllerince gezerek hayvanları keşfedip, sevdiler.” dedi.

Penguen, zürafa, aslan, lemur, babun gibi hayvanları ilk defa canlı olarak hayvanat bahçesinde gören Serdar Bilgievi öğrencileri, bu unutulmaz anları çektikleri fotoğraflarla belgeledi. Bilgievi üyeleri, dünyanın dört bir yanından getirilmiş yüzlerce kuş türü ve bitkiyi görmenin yanı sıra tropikal ortamda gezinti yapmanın keyfini çıkardılar. Hayvan ve doğa güzelliği olan bu parkta rehber eşliğinde gezerek güzel bir gün geçiren Serdar Bilgievi öğrencileri, parktan yeni bilgiler edinerek ve doğa bilincini benimseyerek mutlu bir şekilde ayrıldı.

Editör: TE Bilisim