MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Rize’de Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tarih bölümü öğretmenleri ve öğrencileri ortaklaşa yürüttükleri çalışma ile Türkiye’nin ilk okul müzesini oluşturdu.

Rize’de Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Bölümü Öğretmenleri Metin Kesimal ve Sabahattin Bayrak ile öğrencileri okul içerisinde bir müze kurarak Türkiye’de bir ilke imza attılar. Metin Kesimal ve Sabahattin Bayrak, öğrencilerin ve yakınlarının evlerinde bulunan tarihsel ve kültürel özellik taşıyan cihaz ve araç gereçleri okulda toplayarak oluşturdukları müzede sergiliyor. Yüz yıllık malzemelerin bulunduğu müzede; 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan telefonlar ve telgraf cihazlarından yüz yıllık kömür ütüleri, kava kovanlardan ilk televizyonlara kadar bir çok birbirinden ilginç ürün bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İbrahim İsmailoğlu, müzenin öğretmen ve öğrencilerin iş birliği ile kurulduğunu belirterek, "Okulumuzun tarih öğretmenleri Metin Kesimal ve Sabahattin Bayrak bey öğrenciler ile iş birliği halinde bölgemizin kültürünü tanıtmak amacı ile bir okul müzesi oluşturmaya karar verdiler. Bu kapsamda öğrencilerimizden, öğrenci velilerinden ve diğer ailelerden ardım alarak çevremizde eski yıllardan beri kullanılan değişik ürünleri sergilediler. Aralarında eski kitle iletişim araçları var, araç gereç ve tarımsal ürünler var." dedi.

İsmailoğlu, müze ile hem nostalji yaşandığını hem de öğrencilerin tarihten kopmadıklarını ifade edip, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz hem de velilerimiz ve okulumuzu ziyaret eden misafirlerimiz bu değerleri yerinde görüyorlar. Hem nostalji oluyor hem de tarihten kopmuyoruz. Okulumuzu ziyaret eden misafirlerimize öncelikle müzemizi gezdiriyoruz." diye konuştu.

Öğrenciler ise müzede merak ettikleri bir çok tarihsel ve kültürel özelliği bulunan araç ve gereçleri görme imkanına sahip olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim