TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kitap okuma şenliği yapıldı. Proje kent Afşin, projesi kapsamında Afşin’de bulunan Hasbi Şahin ilkokulu kitap okuma şenliği düzenledi. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki okulların daha verimli olması açısından başlatılan proje kapsamında Özel Hasbi Şahin ilkokulu öğrencileri Afşin Atatürk Parkında kitap okuma şenliği düzenledi.

Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı kitap okuma şenliği hakkında bilgi veren sınıf öğretmeni Mehmet Taşkıran, kitap okumanın amacının öğrencilerdeki motivenin artması, daha etkenli bir okuma ve anlama olduğunu belirtti. Kitap okuma etkinliğine yoğun ilgi olduğunu ve bu ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Taşkıran, ilk defa bir parkta yaklaşık 45 dakika kitap okunduğunu ve ilerleyen günlerde devamının geleceğini söyledi. Parkta sadece oyun oynanmayacağını belirten Taşkale, “Parkta kitapla hayat bulsun” projesi bir ilk olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Ramazan Akyıl ise bu tür etkinliklerin topluma rol model olacağını ifade ederek kurumların kitap okumanın öneminin kavratılmasında aktif rol alması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim