ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Malatya'da gerçekleştirilen ‘Okullar Sağlıkta Yarışıyor' adlı yarışmada, Şehit Kemal Özalper Ortaokulu öğrencileri 32 okul arasında birinciliği elde ederek bilgisayar ödülünü kazandı.

        Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışma finaline Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde gelişmeleri ve sağlık alanlarda bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla düzenlenen çalışma kapsamında İnönü Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinden akademisyenler, 7. sınıf öğrencilerine sağlık bilgisi, ağız ve diş sağlığı, beslenme, ilk yardım, madde ve internet bağımlılığı, spor ve egzersiz gibi konularda eğitimler verdi. Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce belirlenen 32 pilot okuldan seçilecek 2'şer temsilci öğrenci, eğitimlerin ardından akranlarıyla sağlık konusunda yarıştı.

        Yarışmada Kemal Özalper Ortaokulu tüm rakiplerini bilgide geride bırakarak birinciliği elde etti. Sadiye Ünsalan Ortaokulu ikinci, İbni Sina Ortaokulu üçüncü ve Haci İbrahim Işık Ortaokulu da dördüncü oldu.

        Yarışmada birinciliği elde eden Kemal Özalper Ortaokulu öğrencilerine Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut tarafından ödül olarak bilgisayar verildi.

        İkinci olan Sadiye Ünsalan Ortaokulu öğrencilerine İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı tarafından fotoğraf makinesi verildi.

        Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Türkiye’de ilk kez böyle bir yarışma düzenlendiğini, çalışmayla öğrenciler ile toplumu, ders havasından çok renkli bir etkinlikle sağlık konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim