ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencilerinin üniversite hakkındaki sorularını cevapladı.

        KAÜ Rektörü Prof.Dr. Özcan’ın makamında gerçekleşen ve Sultan Alparslan Koleji 7 ile 8. sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği söyleşide, öğrenciler ilk olarak Rektör Prof. Dr. Özcan’ın özgeçmişi hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, Konyalı olup 17 yıldır Kars sevdalısı olarak görev yapan bir rektörlerinin olduğunu müşahade ettiklerini söyledi. Ardından, Prof. Dr. Özcan’ın hayatında karşılaştıkları zorlukları öğrenen öğrenciler, ekip çalışmasının ve kadro uyumunun ne kadar önemli olduğu hakkında bilgiler aldı.

        'Üniversitenin faaliyetleri içerisinde yazarları ve bilim adamlarını öğrencilerle buluşturuyor mu, bu çerçevede değişik etkinlikler düzenliyor mu?' sorusuna ise Rektör Özcan, birçok bilim adamını, yazarı öğrencileriyle buluşturup farkındalık oluşturduklarını, ayrıca değişik aktiviteler ile öğrencilerin eğlenme ve sosyalleşmelerini sağladıklarını aktardı.

        Üniversitenin Kars’ın gelişimi için ne gibi faaliyetler yürüttüğü sorusuna ise Rektör Özcan, üniversitelerin öncelikli görevlerinin ilk olarak eğitim öğretim gibi algılandığını belirterek, şunları ifade etti: “İşin aslı böyle değil, biz 21 yıllık bir üniversiteyiz. En köklü fakültemiz ise veterinerlik, bu bölüm hayvancılıkla ilgili çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yapıyor. Karsımız da hayvancılık bölgesidir. Bu çerçevede hayvanlar için koruyucu hekimlik desteği de vermekteyiz. Sözün özü Kars’ı seviyor ve Kars’a Karslıya elimizden geleni yapıyoruz.”

        Öğrencilerin yönelttiği soruları içtenlikle cevaplayan Prof. Dr. Özcan, öğrencilere uyarılarda bulunarak, zeki olmanın yanında istikrarlı bir şekilde çalışmanın başarıyı getirdiğini, çalışmayan insanın istediği kadar zeki olsun başarıyı elde edemeyeceğini kaydetti. Söyleşi sonunda öğrenciler Rektör Prof. Dr. Özcan’a tablo hediye etti.

Editör: TE Bilisim