YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Ankara'nın Polatlı Belediyesi Mahalle Konakları'nda öğrenim gören öğrenciler tarihi gezerek öğreniyor.

    Çanakkale Valiliği'nin desteğiyle Mahalle Konakları'nda öğrenim gören bin öğrenci 1-20 Mart tarihleri arasında Çanakkale deniz savaşlarının yapıldığı yerleri görme imkanı bulacak. Gezinin ilk kafilesini Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Şentepe Yunus Emre Mahalle Konağından birlikte uğurladı.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, tarihi kitaplardan değil bizzat geçtiği coğrafyadan öğrenmenin önemli olduğunu söyledi. Mahmutoğlu, hafta boyunca da devam edecek etkinliklerde kendi üzerine düşen görevi yapan Polatlı Kaymakamlığı ve Belediyesi'ne teşekkür etti.

    Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin de, Sakarya Zaferi'nin yaşandığı kutsal topraklardan, Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı kutsal topraklara gezi düzenlendiğini, gençlerin tarih şuurunu görerek pekiştireceklerini söyledi.

    Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise tarih şuurunun önemli olduğunu, Çanakkale Valiliği'nin ikamet desteği sağladığı gezilerle binin üzerinde Polatlılı genci yakın tarihimizin dönüm noktası Gelibolu yarımadası ve çevresine geziye göndereceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim