Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Bitlis’in Tatvan ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından 'madde kullanımı ile mücadele' kapsamında ilçedeki 11. ve 12. sınıf öğrencilere yönelik madde kullanımını önleme seminerleri verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Mücadele tarafından verilen seminerlerde Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atatürk Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Sadullah Gencer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Tatvan Anadolu Lisesi ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 11 ve 12. sınıf öğrencilerine uyuşturucu madde kullanımının zararları anlatıldı.

Beş gün devam eden seminerler kapsamında öğrencilere ayrıca uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılık yapan bütün maddeler ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, madde kullanımının zararları, kullananları bekleyen tehlikeler, bağımlılığa sürükleyen sebepler, bağımlılık döngüsü, 'ben bağımlı olmam' yanılgısı, 'hiç başlamamak' prensibi ve bağımlılık tedavisi gibi konular anlatıldı.

Toplam 9 okul ve 10 seminer olarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında bin 40 öğrenciye uyuşturucunun zararları anlatıldı. Seminerlerin sonunda ise öğrenciler de uyuşturucu maddelerle mücadeleye destek amacıyla 'Maddeye hayır' yazılı pankartlar açtı.

Editör: TE Bilisim