İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet ve Nimet İlköğretim okullarını konferans ve spor salonunda düzenlenen kan bağışı kampanyasında öğrenci velilerinden kan toplandı. Okul yönetiminin isteği üzerine öğrencilerin velilerini kan bağışında bulunmaları için ikna ettiği öğrenildi.

İlkokul öğrencileri kampanya kapsamında kan bağışında bulunmaları için evlerinde ve komşuları arasında çalışma gerçekleştirdi. Veliler, Kızılay Kan Merkezi’nce Cumhuriyet İlköğretim Okulu spor salonu ve Nimet İlkokulu konferans salonunda kan bağışında bulundu. Kampanyaya veliler kadar, okulda görev yapan öğretmen, idareci ve hizmetliler de ilgi gösterdi.

        Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Nimet İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Atıf Budak, kampanyanın amacına ulaştığını söyledi.
Budak, “Okulumuz velilerini, kan bağışı için okulumuza davet ettik. Özellikle ben çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Velilerini bu konuda ikna etmişler. Onlar anne ve babalarının mutlaka gelmelerini istemişler. Velilerimiz de geldiler. Kan bağışında bulundular. İnsani değerlere önem veren bir öğrenci kitlesi yetiştirmekten dolayı mutluyuz. İnşallah verilen kanlar insanlığın hizmetinde kullanılır ve onların sağlığına kavuşmasında yararlı olur.” dedi.

        Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Kubilay Demir, velilerin kan bağışına ilgi gösterdiklerini ve topladıkları kanları kan bekleyen hastalara ulaştıracaklarını söyledi.

        Nimet İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 1. sınıf öğrencisi Ömer Kurt’un babası Ahmet Kurt kampanyaya gönüllü olarak katıldığını belirterek, okul yönetimine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim