Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce alınan bir karar neticesinde bir süredir İstanbul’da uygulanan 'Yazarlar Okullarda' projesi önümüzdeki günlerde kentte de uygulanmaya başlayacak. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hem projeyi yerinde incelemek hem de fikir alışverişinde bulunmak amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Eğitimle ilgili incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a giden Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve beraberindekiler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ı makamında ziyaret etti. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Ziyaretten dolayı son derece mutluluk duyduklarını belirterek, İki il arasında eğitim alanında yapılacak fikir alış verişlerinin kaliteyi artıracağını özellikle projeler konusunda yapılacak işbirliği, ülkemizde iyi örneklerin paylaşımı konusunda emsal olacaktır. Bu amaçla İstanbul’da başlattığımız “Yazarlar Okullarda” projesinin Kayseri’de uygulaması konusunda karar aldık. Projenin ilk uygulamasında yazarlarla birlikte Kayseri’ye ziyarette bulunacağız." dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise "Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapılacak projeler konusunda bilgi alış verişinde bulunmak, ortak hareket etmek projelerin sağlıklı uygulanmasında kolaylık sağlayacaktır. Bu amaçla İstanbul’da dört yıldan beri başarıyla uygulanan 'yazarlar okullarda' projesini Kayseri'de uygulamaya karar verdik. İlimizde ilk etapta 8 bölgede 16 yazarı öğrencilerimizle buluşturmayı amaçlamaktayız. Bu projedeki asıl amacımız toplumda okuma alışkanlığı ve sürekliliğini kazandırma, çok yönlü düşünme, özgüven ve girişimcilik özelliğini geliştirme, insanların kendilerini doğru ve güzel ifade etme ve en önemlisi eleştirel bakış açısını geliştirmeyi hedeflemekteyiz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim