Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Ankara Sincan Belediyesi, öğrencilere 'Verimli Ders Çalışma ve Motivasyon' seminerleri düzenlemeyi sürdürüyor. Öğrenciler, artan sınav stresleri ve yoğunlaşan ders programları nedeniyle öğrencilerin derslerinde kolaylık sağlamak amacıyla verilen seminerlere yoğun katılım gösteriyor.

    Uzman Psikolog Hasan Nalbant tarafından verilen eğitimlerden biri de Atıf Benderlioğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilere derslerine çalışırken yapmaları ve yapmamaları gerekenleri anlatan Psikolog Hasan Nalbant, motivasyonun önemine dikkat çekti, iyi bir gelecek için ilk önce hedef belirlenmesi gerektiğini söyledi.

    Öğrencilere hedefini yüksek tutması ve hep iyi şeyler düşünmesi gerektiğini belirten Nalbant, “ Ben başaramayacağım ya da ben İTÜ’yü kazanamam ya da matematiği anlamıyorum gibi cümleler kurmamalısınız. Beynimize daha yapıcı sinyaller yollamalıyız. O zaman yapamayacağım dediğimiz her şeyi aslında beynimize bize itaat ederek neler yaptıracağını göreceğiz.” dedi.

    FEDAKÂRLIK ARTI AZİM, EŞİTTİR ÜNİVERSİTE

    İyi bir gelecek için fedakarlık, azim ve istikrar gerektirdiğini söyleyen Nalbant, televizyon, internet ve cep telefonda uzak durulduğu sürece üniversite kapılarının açılacağını belirtti. Dersleri hikayeleştirerek birbirine bağlayarak çalışılması gerektiğini söyleyen Nalbant, dersi iyice özümsemek ve akla sokmak için en az bir saat ders başından ayrılmamak gerektiğini kaydetti.

    Sessiz bir ortamda televizyon ve müzikten uzak çalışılması gerektiğini vurgulayan Nalbant, akşamları sözel gündüzleri ise sayısalı derslerin çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim