Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Erbaa’da öğrencilerin sınavlarda yaşadığı heyecanı ve kaygıyı velilere göstermek isteyen Anafen Dershanesi, velileri öğrencilerin oturduğu sıralarda sınav yaptı. 40 soru sorulan veliler soruları zamanında bitirebilmek için ter döktü.

        Tokat’ın Erbaa ilçesinde Anafen Dershanesi velileri sınava tabi tutarak öğrencilerin yaşadıklarını hissetmelerini istedi. Öğrencilerin sıralarında sınava giren veliler, kendilerine verilen süre içinde soruları tamamlamak için yoğun çaba harcadı. Anafen Dershanesi Erbaa Şubesi Müdürü Hakverdi Şahin, “Dershane olarak velilere, öğrencilerin yaşadığı sınav heyecanını tattırarak, bu heyecana onları da ortak etmek istedik” dedi. Şahin, "Veliler öğrencileri ne kadar doğru anlar ve ona göre değerlendirme yaparlarsa başarılı bireyler yetiştirmiş olur." dedi.

        Dershanenin, sadece eğitim öğretim değil, öğrencilerin bu sınav maratonunda yoruldukları zamanlarda sosyal aktiviteler yaparak onları rahatlatmaya çalıştığını aktardı. Şahin, bu amaçla futbol, masa tenisi, spor aktiviteleri ve geziler düzenleyip, öğrencileri stresten uzaklaştırdıklarını belirtti.

        Velilerin yoğun ilgi gösterdiği sınavda ilk defa test çözen ve optik form dolduran aileler çocukların yaşadığı kaygıyı kendilerinin de yaşadıklarını ifade etti. Uygulamadan memnun olduklarını dile getiren veliler, dershane yönetimine ve öğretmenlere teşekkür etti. Dereceye giren velilere kitap hediye edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim