BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde bir ilkokul öğretmenin iki kişi tarafından darp edilmesini bir grup öğretmen protesto etti.

İlçeye bağlı Davulbaz Köyü İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Mahmut Akan, eşi ile birlikte şehir merkezinde bir parkta yürürken iddiaya göre o sırada yoldan geçen otomobilde iki kişi tarafından eşine sözlü tacizde bulunuldu. Bu sırada Mahmut Akan, tacizde bulundukları iddia edilen kişilere 'ayıp olmuyor mu' demesi üzerine otomobilden inen iki kişi tarafından tekme ve yumruklarla darp edildi. Olayın duyulması üzerine İlçe Saat Kulesi önünde bir araya gelen bir grup öğretmen meslektaşlarına sahip çıkarak yapılan saldırıyı alkış ve sloganlarla protesto etti. Mahmut Akan, eşi ile birlikte parkta gezerken iki kişinin sözlü tacizine maruz kaldıklarını belirterek, "İlçemizdeki bir parkta eşimle birlikte yürürken yoldan geçen bir araçtan ıslıklarla laf atıldı. Ben de ayıp oluyor diye tepki verdim. Bunun üzerine iki kişi bana yumruk ve tekmelerle saldırmaya başladı. Kaşım açıldı. Yüzümde 4 tane dikiş var. Sırtımda ise morluklar var. Beni üzen bir diğer durum ise orada bulunan vatandaşların bu olaya tepkisiz kalmasıdır. Bir insana en büyük kötülük eşine yapılan saygısızlıktır. Ayrıca olayı gördükleri halde ben görmedim demeleri gerçekten zorumuza gitti. Öğretmen arkadaşlarımızdan Allah razı olsun hepsi burada toplandı bize destek vermek için. Olayı kınıyoruz. Bana saldıranların inşallah yanına kalmaz. Olay savcılığa intikal etti. Bize saldıran o iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrendim. Şikayetçiyim haklarında maddi, manevi tazminat davası da açacağım." diyerek tepkisini dile getridi.

Öğretmenler de, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istedi.

Editör: TE Bilisim