BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Bilinçli Aile Başarılı Öğrenci’ projesi kapsamında ailelere ev ziyaretleri düzenliyor. Velilerin okula gelmesini beklemeyen okul idarecileri ve öğretmenler, öğrencileri evlerinde ziyaret ediyor. Sabah derste, akşam ev ziyaretlerinde öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler, ailelere yönelik rehberlik hizmeti sunarak öğrencilerin okuldaki başarısını artırmayı hedefliyor.

    Eğitimde istenilen başarı düzeyinin yakalanması için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, öğrencinin, öğretmen, idareci ve aileler tarafından iyi tanınması gerektiği belirtti. İl genelinde akademik başarının artması adına, “Bilinçli Aile Başarılı Öğrenci” projesini hayata geçirdiklerinin aktaran Alkan, “Okullarımızda gönüllü öğretmen ve yöneticilerden oluşan ekiplerimiz, velilerimizi evlerinde ziyaret ediyor. Bu sayede daha çok veliye ulaşma imkanı buluyoruz. Ekiplerimiz, yönetici, rehber öğretmen ve ders öğretmeninden oluşuyor. Ders saatleri dışında velilerimiz evlerinde ziyaret ederek, öğrencinin çalışma şartlarını, aile ortamını yerinde görüp durumlarına en uygun çalışma metodunu hazırlıyoruz.” diye konuştu.

    "VELİLERİMİZ BİLİNÇLİ DEĞİL"

    Velilerin, eğitimin insan hayatındaki önemini iyi kavranamadığını da ifade eden Alkan, şunları kaydetti; “Birçok velimiz ve öğrencimiz okumanın, eğitim ve öğretimin önemi konusunda yeterli bilinç ve duyarlılıkta değil. Bu ziyaretlerde, veli bilinçlendirilmesi, eğitim ve öğretimin önemi konularına ağırlık veriyoruz. Ayrıca velinin, öğrenciyle ergenlik döneminde nasıl iletişim kurulması gerektiği ve öğrenciye arkadaş seçiminde dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuyoruz.”

    "İDARECİ VE ÖĞRETMEN ARASINDAKİ DUVARI YIKTIK"

    Gazi Ortaokulu'nda idarecilik yapan Hamza Büyüksakallı ise ev ziyaretlerinde öğrenci ve velilerin güvenini kazandıklarını dile getirdi. Okul içerisinde idareci ve öğretmenler arasındaki duvarı yıktıklarını anlatan Büyüksakallı, “Bunun sonucu öğrencilere olumlu yansıyor. Şimdiye kadar 80 aileye ziyaret gerçekleştirdik. Yaptığımız ziyaretler sonrası öğrencilerimizin sınıftaki davranış bozuklukları düzeliyor. Amacımız tüm velilerimize en az bir defa, mümkün olabilirse birden çok ulaşmaktır.” şeklinde konuştu.

    VELİLER ZİYARETLERDEN MEMNUN

    İlk kez devlet okulundan bir öğretmenin kapılarını çaldığını kaydeden öğrenci velisi Kenan İçen, geçmişte velilerin okula çağrılarak veli toplantılarında bilgilendirildiğini söyledi. Birçok velinin iş hayatının getirdiği yoğun çalışma temposu yüzünden bu toplantılara katılamadığını anımsatan İçen şöyle devam etti; “Milli eğitimden şimdiye kadar böyle bir uygulama görmemiştik. Açıkçası öğretmenlerimizi kapıda görünce biraz şaşırdım. Akşamleyin ailelere yapılan bu ziyaretler hem bizim, hem de çocuğumuzun motivasyonun artırdı. Dilerim bu çalışma tüm devlet okullarında yaygınlaşır. Ziyaretler çocuğumuzun daha iyi çalışmasına da vesile olacaktır.”

Editör: TE Bilisim