BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Artvin’de bulunan tüm okulların Okul Aile Birliği üyeleri Özel Menderes İlköğretim Okul Aile Birliği'nin tanışma amaçlı yemeğinde bir araya geldi. Ev sahipliğini Menderes Koleji'nin yaptığı tanışma yemeğine okulların aile birliği başkan ve başkan yardımcıları katıldı.

Menderes Koleji Okul Aile Birliği üyeleri tarafından karşılanan okul birlik üyeleri, beraber yemek yedi. Yemekten sonra birlik üyelerine hoş geldiniz diyen Menderes Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Alkan, okul çalışmaları hakkında bilgi verdi. Menderes Koleji Okul Aile Birliği olarak faal bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Dilek Alkan, "Okulumuzun desteği ile düzenlediğimiz bu yemeğe katılımlarından dolayı tüm okul aile birliği başkan ve başkan yardımcılarına teşekkür ediyorum. Davetimize katılımın yüksek olması, özel resmi okul ayrımı yapmadan eğitim faaliyetleri adına birlik ve beraberlik mesajının verilmesi adına önem arz etmektedir. Burada oluşturduğumuz sinerji Artvin’in eğitimine de yansıyacaktır diye düşünüyorum. Okul Aile Birliklerimiz okullarda çok önemli bir görev üstlenmekteler." dedi.

Menderes Koleji Okul Aile Birliği olarak velilere eğitim seminerleri, tiyatro gösterileri, sosyal ve sportif faaliyetlere kadar birçok aktivite yaptıklarını anlatan Alkan, "Bu ayın on dokuzunda okul velilerimize yemek yarışması düzenliyoruz. Tüm okullarımızın okul aile birliği üyelerini de bu faaliyetimize davet ediyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu yemeğin okullar arasında eğitimin geliştirilmesi adına önemli bir mesaj olduğunu ifade eden Menderes Koleji Müdürü Harun Var da şunları söyledi: "Artvin’de bir ilk olan böyle bir yemekten maksat okullar arası diyalogu oluşturmak ve okullarda çok önemli bir vazife üstlenen Okul Aile Birlik Başkanlarının tanışmasını sağlamaktır. Okul Aile Birliği, okul müdürünü devamlı teşvik eden, yapılacak faaliyetler noktasında engelleri ortadan kaldıran bir yapıdır. Bunun için okul aile birliği üyelerinin varlıklarını devamlı okul idaresinin yanında hissettirmeleri gerekmektedir. Bu tür organizasyonlarla da paylaşım yaparak güzel çalışmaları kendi okullarımıza götürmemiz gerekir.”

Yemek sonrasında yapılan tanışma faslında yemeğe katılan Okul Aile Birliği üyeleri hem kendilerini tanıttı hem de duygu ve düşüncelerini ifade etti. Ortaokul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Yüksel Karakurt, çocukların geleceği için çalışan birlik üyelerinin bir araya gelip, paylaşım yapmalarının çok önemli bir mesaj olduğunu söyledi. Karakurt, "Biz de birtakım konularla ilgili ileriki günlerde Artvin’deki Okul Aile Birliği üyelerini toplamak istiyoruz.” diye belirtti.

        Güzelliklerin paylaşımı adına çok güzel bir fırsat oluştuğunu söylen Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Okan Altun da "Okul Aile Birliği üyelerinin yine böyle bir organizasyonla toplanıp, okullarında yaptıkları ve olumlu sonuç aldıkları faaliyetleri ifade edecekleri bir ortam oluşmasını arzu ediyorum. İlk olması itibari ile bu yemeği ben çok anlamlı buluyorum. Artvin’in bu tür organizasyonlar ihtiyacı var diye düşünüyorum. Menderes Koleji'ne böyle anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirdiğinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

        Programda okulun 2. sınıf öğrencileri koro eşliğinde üç şarkı söyledi. 8. sınıf öğrencisi Rana Habiboğlu’nun keman dinletisi ve 5. sınıf öğrencilerinin İngilizce 'Eminem' türküsü programa renk kattı.

Editör: TE Bilisim