MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun’ adıyla başlattığı kampanya ile okulları velilerin çeşitli dallarda kurs alabilecekleri bir yer haline getirmesi, vatandaşları memnun etti. Samsun’da kampanya ile okuma yazma kursuna başlayan bir bayan muhtar adayı olmayı düşünüyor.

        Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun’ adıyla başlattığı kampanya ile eğitim kurumlarını velilerin çeşitli dallarda kurs alabilecekleri bir yer haline getirmesi, Samsun’da vatandaşları olumlu yönde etkiledi. Okuma –yazma kursuna katılan evli ve 3 çocuk annesi 55 yaşındaki Fatma Fırat isimli vatandaş kampanya çerçevesinde bilgisayar kursuna da katılıp önümüzdeki muhtarlık seçimlerinde aday olmayı düşünürken, kampanyanın başlatıldığı okullardan birisi olan İlkadım Gazi Paşa İlkokulu Müdürü Hüseyin Özfişek, İngilizce kursuna katılarak yabancı dil öğrenmeye başladı.

        Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ilçede ‘Okullar Hayat Olsun’ kampanyasının uygulandığı 11 okuldan olan Necatibey ve Gazi Paşa İlkokullarını ziyaret ederek sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret esnasında kurslara katılan vatandaşlarla sohbet eden Numanoğlu velilerden kampanyayı daha geniş kitlelere ulaştırmasını talep etti.

        İLKADIM'DA BİN 497 KURSİYER KURSLARA İLGİ GÖSTERDİ

        Daha sonra kampanya hakkında bilgi veren İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu şunları söyledi: “Mahallelerimizdeki okulları vatandaşlarımızın yararlanacağı sanat ve kültür merkezi haline getirmeyi amaçlayan ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’, İlkadım ilçesinde 11 okulda başlamıştır. İngilizce, Arapça, halk oyunları, tiyatro, aerobik, aşçılık, bilgisayar, kuaförlük ve daha birçok dalda 81 kurs açıldı. Kampanyaya İlkadım ilçesinden bin 497 kursiyer katılım göstermiştir. Kursiyerlerimiz okullarda eğitim-öğretim saatleri dışında çeşitli dallarda kurslar görüyorlar. Kurslarımıza veliler çocukları ile birlikte katılıyorlar. İlkadım ilçemizde ‘Okullar Hayat Olsun Projesi'ni öncelikli hedeflerimiz arasına aldık. Bu yönde çalışmaya devam ediyoruz. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, yardımcı personellerimiz mesai saatleri dışında kampanyaya katkıda bulunuyorlar. Yaklaşık bir haftadır devam eden kurslarda vatandaşlardan son derece olumlu tepkiler alıyoruz. Önümüzdeki sene mayıs ayı sonuna kadar sürecek kursların sonucunda kursiyerlerimize sertifika verilecektir."

Editör: TE Bilisim