TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Yozgat’ta yaklaşık bir haftadır etkili olan soğuk hava sebebiyle çiçek açan meyve ağaçları zarar görürken Aslan Atalay isimli vatandaş onlarca meyve ağacını naylonlarla sararak soğuktan korudu.

Yozgat’ta geçen hafta yağan kar yağışı sonrası hava sıcaklığının geceleri eksi 7 dereceye kadar düşmesi il genelinde meyve ağaçlarına büyük ölçüde zarar verdi. Yerköy ilçesine bağlı Saray Köyünde Aslan Atalay (55) isimli vatandaş evinin önünde oluşturduğu 5 dekarlık meyve bahçesindeki yaklaşık 150 meyve ağacını soğuktan ilginç bir yöntem sayesinde korudu. 550 liraya naylon aldığını ve meyve ağaçlarını soğuktan korumak için sardığını belirten Atalay, bu yöntem sayesinde meyve ağaçlarının zarar görmediğini ifade etti. Atalay, "Geçen yılda böyle soğuk olmuş ve meyve ağaçları zarar görmüştü. Büyük emek vererek kurduğumuz bahçemizde meyve yiyememiştik. Bu yılda aynı soğuk olunca meyve ağaçlarının zarar görmemesi için ağaçların üzerini naylonla kapatarak soğuktan korumasını sağladık." dedi.

Kar yağışı sonrası hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düştüğünü söyleyen Atalay, "Geçtiğimiz hafta etkili bir kar yağışı olmuştu ve gece hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü. O soğuk bölgemizdeki bütün meyve ağaçlarına zarar verdi. Bizde çiçek döneminde olan meyve ağaçlarımızın zarar görmemesi için 550 liraya aldığımız naylonlarla üzerini kapatarak soğuktan etkilenmemesini sağladık. Burada 5 dekar alana kaysı, elma, erik, armut ve diğer meyve çeşitlerinden bahçe oluşturdum. Kar yağışı ve soğuktan zarar görmemesi için naylonla üzerini sararak kapattım. Bu uygulamaya geç kaldığım için bazı kaysı ağaçları soğuktan zarar gördü. Şuan erik, armut ve diğer üzerilerini kapattığım meyve ağaçları zarar görmedi. Herkese öneriyorum. Çok basit bir önlemle böyle tedbir alabilirler. Geçen yıl soğuk vurmuş, meyve yiyememiştik ama bu yıl inşallah eşimiz dostumuzla meyvelerin tadına bakacağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim