Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Aksaray Valisi Selami Altınok, 2012 yılında Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ne(OSB) olan yoğun taleplerin 2013 yılında da devam ettiğini söyledi. Altınok, bu yıl içinde 280 kişinin daha istihdam edileceği 90 bin metrekare parsel tahsisi yaptıklarını söyledi.

OSB Yönetim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok başkanlığında, Aksaray Belediye Başkanı OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar’ın katılımıyla yapıldı. Valilik makamında yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan Vali Selami Altınok, "OSB hızla gelişiyor, her şeyin daha güzel olacağı bir Aksaray’da yaşayacağız." dedi.

Vali Altınok, 2012 yılında Aksaray OSB’ye olan yoğun taleplerin 2013 yılında da devam ettiğini 280 kişinin daha istihdam edileceği 90 bin metrekare parsel tahsisi yaptıklarını söyledi. Vali Altınok, 136 fabrikanın üretime geçtiği Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde çok fazla yerin kalmadığını yapılan son tahsislerin istihdama büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise "280 kişiye daha iş, aş, ekmek vermek çok güzel bir sonuç. 2012 yılında ciddi anlamda arsa tahsisi kararlarına imza atan OSB Yönetim Kurulu istihdamın arttırılmasına yönelik önemli kararlar aldı. 2013 yılında böyle başlaması bu yıl alacağımız kararlar açısından çok hayırlı olacağı kanaatindeyim. Aksaray bulunduğu coğrafi yapı itibariyle, çevresindeki illere baktığımız zaman 5084 sayılı kanunla en çok yatırım alan illerden ilk üçe girmiştik. Teşvik kanunu ile beraber ciddi yatırım alacağını düşünüyorum. Biz OSB yönetimi, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları ile el birliği içinde gönül birliği içinde Aksaray’ın önünü ufkunu açmak için gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. 2013 yılının ilk OSB toplantısında hayırlı bereketli bir karar aldık." dedi.

Editör: TE Bilisim