İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mamure Tren İstasyonu'nda ‘Osmaniye Şehitlerine Yürüyor’ programı düzenlendi.

Osmaniyeli sivil toplum kuruluşlarının 2006 yılından bu yana düzenlediği 'Osmaniye Şehitlerine Yürüyor' programı Osmaniye Garı'ndan hareket eden tren ile bu yıl bir kez daha gerçekleştirildi. Osmaniye Vali Vekili Mehmet Sadık Tunç, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Muharebe Kurmay Albay Ersin Kaya, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar TCDD'nin özel tahsisi ettiği tren ile Osmaniye’den Mamure istasyonuna geldi. Misafirleri Dervişiye İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunu gösterisi ile karşıladı.

Şehit Kaymakam Saim Bey ve arkadaşları adına yaptırılan anıtın önünde anma programı düzenlendi. STK’lar adına bir konuşma yapan Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, Mamure baskını, Osmaniye’nin kurtuluşu ve yaşanan olayları tarihi belgelerle anlattı. Programın devamında ise Osmaniye Vali Vekili Mehmet Sadık Tunç’a sporcular tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Daha sonra ise Osmaniye Belediye Başkanlığı tarafından Tehçi, Dervişiye ve Şekerdere Köy muhtarlarına programa katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Tören protokol üyelerinin Şehit Saim Bey Anıtı'na karanfil koyması ile son buldu. Programdan sonra törene katılanlar davul, zurna eşliğinde halay çekti.

Editör: TE Bilisim