BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim yatırımları için gönderilen 29 milyon lira ödeneğin planlamasının yapıldığını söyledi.

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 2. dönem toplantısı Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Vali Celalettin Cerrah başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Cerrah, toplantıda devam etmekte olan yatırımlar hakkında ilgili kurumların bilgi vereceğini ve koordinasyon gerektiren konuların konuşulacağını kaydetti.

Toplantının devamında Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç yatırımlar hakkında bilgi verdi. Osmaniye’de 2013 yılında 337 adet proje üzerinde çalışma yapılmasının planladığını ifade eden Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, “Bu projelerin toplam bedeli 677 milyon 20 bin TL olup, 2013 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 179 milyon 135 bin TL'dir. 2013 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 48 milyon 745 bin TL harcama yapılarak yüzde 27 oranında nakdi gerçekleşme sağlandı. 2013 yılı dönem sonu itibariyle yatırım programında bulunan 337 adet projenin 45 âdeti bitirildi, 106 adetinin yapımı devam ediyor, 51 adeti ihale aşamasında, 135 adetine ise başlanılmadı.” dedi.

Toplantının son bölümünde yatırımlar hakkında bir değerlendirme yapan Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye'de devam etmekte olan eğitim yatırımlarından söz ederek, "Milli Eğitim eski Bakanımız Sayın Ömer Dinçer ilimizi ziyareti sırasında eğitim konusunda yaptığımız çalışmaları takdir etmiş ve ilimize 2013 yılında yapılacak olan eğitim yatırımları için 29 milyon lira tutarında ödenek göndermişti. Bu ödenekle yapılacak olan eğitim yatırımlarımız planlandı. Önümüzdeki günlerde ihaleleri yapılacak ve okullarımız en kısa sürede tamamlanacak. Bu okullarımız yapıldığında Osmaniye'de okul ihtiyacımız hemen hemen kalmamış olacak." diye konuştu.

Vali Cerrah eğitim yatırımları içinde özel bir önem verdiği otistik çocuklar için yapılacak olan okuldan da söz ederek, "Osmaniye'de 50'ye yakın otistik çocuğumuz var. Bu çocuklarımızın eğitimlerinin 2 yaşında başlaması gerekiyor. Bu çocuklar çok zeki çocuklar mutlaka eğitim almaları lazım. Bu nedenle Ahmet Yesevi Mahallesinde şu an yapımı devam etmekte olan Noksel Cumhuriyet Ortaokulu ve Betong İlkokulu'nun yanına bu çocuklarımız için bir okul yapacağız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim