YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Osmaniye'de özel bir hastanede ilk defa kapalı yöntemle mide fıtığı ameliyatı yapıldı.

Op. Dr. Hüseyin Kayaoğlu ve Op. Dr. Özkan Göğebakan’ın Özel Sevgi Hastanesi'nde gerçekleştirdiği operasyonla, 52 yaşındaki Durdane Tosun başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Ameliyat ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Özkan Göğebakan, hastanın ağza acı su gelmesi, midede yanma, öksürük, uyku apnesi ve yüksek tansiyon şikayeti ile genel cerrahi polikliniğine başvurduğunu ve yapılan endoskopi ile tetkikler sonrası hastaya mide fıtığı tanısı konulduğunu söyledi.

Göğebakan, "Morbit Obezitesi olan hastaya aynı seansta kapalı (Laparoskopik) onarım yapıldı. Yani Mide fıtığı (Hiatus) denilen alan kapalı olarak dikildikten sonra mide kendi üzerinde katlanarak bir yöntemle ameliyat edildi. Son yıllarda uygulanan ve gittikçe yaygınlaşan, Türkiye’de de belirli merkezlerde yapılabilen mideyi tüp şekline getirme (gurtrik sleev plikasyon) ameliyatı kapalı olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Hasta bu ameliyattan sonra uyku apnesinden, yüksek tansiyondan, mide yanması ve reflü şikayetinden kurtularak hayatının geri kalan kısmını daha kaliteli ve sağlıklı olarak geçirecek." dedi.

Hasta Durdane Tosun, operasyonu gerçekleştiren cerrahlar ile hastane yetkilileri ve personellerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim