BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu Başkanı Süleyman Dağ, Türkiye’de 150, Osmaniye’de de 8 bin civarında Suriyeli bulunduğunu söyledi. Dağ, Suriyelileri misafir olarak gördüklerini belirtti.

Dağ platform üyeleriyle birlikte Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret etti.

Süleyman Dağ, kasım ayında sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldiklerini ve platformu oluşturduklarını söyleyerek, “Şu an Türkiye’de 150 bin, Osmaniye’de de yaklaşık 8 bin Suriyeli bulunuyor. Bu insanlar her şeylerini ülkelerinde bırakıp gelmişler. Bizlerde ‘Osmaniyeli Muhacirine Sahip Çık’ sloganı ile hareket ederek misafirlerimize yardımlarda bulunuyoruz.” diye konuştu.

Suriyeli misafirlerin kaldığı kampın dışında 65 aile tespit ettiklerini ifade eden Süleyman Dağ, bu ailelere iletişime geçtiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını aktardı.

Vali Celalettin Cerrah ise “Millet olarak, insanı severiz ve mağdur durumda olanlara yardımcı oluruz. Bu nedenle Osmaniye Konaklama Merkezi’nde kalan Suriyeli misafirlerimizi sağlık, eğitim, barınma, ısınma ve daha pek çok alanda mümkün olduğu kadar iyi ağırlamaya çalışıyoruz. İkinci kampın hazırlıkları da devam ediyor. Fakat diğer ülkelerin de bu insanlara yardımcı olması gerekiyor.” diye konuştu.

Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu’nun çalışmalarının oldukça duyarlı bir yaklaşım olduğunu da vurgulayan Vali Cerrah, platformun oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim