BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen ‘Osmanlıca Türkçesi Kursu’nun ilk mezunları sertifikalarını aldı.

Sertifika töreni öncesinde kurs hakkında bilgiler veren Osmanlıca Türkçesi Kursu Koordinatörü İbrahim Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Vakfımız arasında karşılıklı işbirliği içinde yurt genelinde ‘Osmanlı Türkçesi Kursları’ düzenlenmek üzere nisan ayında bir protokol imzalandı. Burada amacımız, milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak Osmanlı Türkçesi kurslarını, Osmanlı Türkçesi’ni öğretecek elemanların yetiştirilmesini düzenlemektir.’’ dedi.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde, sertifika almaya hak kazanan 17 kursiyere İbrahim Yılmaz tarafından sertifikaları verildi.
Türkiye Genelinde bütün il merkezleri dâhil olmak üzere yaklaşık 300 merkezde 15 Mayıs 2012 tarihinden itibaren başlayan ve kayıtları devam eden ‘Osmanlıca Türkçesi Kursu’nun süreç içinde 900’ü aşkın Halk Eğitim Merkezinde uygulamaya alınması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim