Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde dün meydana gelen silahlı yaralama olayı, terminalin güvenliğini tartışmaya açtı. İl Güvenlik Kurulu, terminale tek kapıdan giriş yapılmasını ve girişin X-Ray cihazıyla sağlanmasını kararlaştırdı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, terminalin güvenliğinin ön planda olduğunu belirterek, terör olaylarını da dikkate alarak kararı en kısa zamanda uygulayacaklarını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün terör olaylarıyla ilgili önlemler kapsamında illere gönderdiği genelge uyarınca 31 Mayıs 2016 tarihinde toplanan İl Güvenlik Kurulu'nun terminallerde güvenlik önlemi alınmasıyla ilgili karar aldığı ortaya çıktı. Kararda terminalin kapalı olan yolcu girişinin tek noktadan giriş yapacak şekilde düzenlenerek, kapalı olan girişine şüpheli çanta, valiz, poşet vb. aramalar için dedektör ve X-Ray cihazı konulması istendi.

Ulaşımdan Sorumlu Belediye Başkanı Ahmet Özaydın, güvenliğin sağlanması için giriş çıkışların orta kısımda bulunan 4 kapıdan sağlanmasının şart olduğunu söyledi. Kararın uygulanması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Özaydın, çalışmalar kapsamında sadece terminalin orta kapısına X-Ray cihazları yerleştirildiğini ayrıca bay ve bayan güvenlik birimlerinin de kapıda kontrolleri sağlayacağını ifade etti. Ay sonu itibariyle resmen uygulamanın başlayacağını söyleyen Özaydın, otobüslerin girdiği kapıdan yaya girişinin engellenmesi için bariyer yerleştirilmesi çalışmalarının da hızlandırıldığını kaydetti. Başkan Yardımcısı Özaydın, bazı esnafların buna itirazı olduğunu ancak insan güvenliğinin esas olduğunu vurgulayarak, terör olayları sona erene kadar mutlaka bu uygulamanın devam edeceğini ifade etti.

Otobüs firma sahipleri terminalin güvenliği için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi. Bazı esnaflar ise giriş çıkışların tek kapıdan sağlanmasının kendilerini mağdur edeceğini savundu.
Cihan

Editör: TE Bilisim