ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Malatya'ya 14 kilometre uzaklıktaki Özal köyünün içme suyu problemi, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği işbirliğiyle çözüme kavuşturuluyor.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Hasan Atay ve bazı daire müdürleriyle Özal köyünde incelemelerde bulundu.

    Köy muhtarı Bayram Şekeroğlu ve köy sakinlerinden sorunları hakkında bilgiler alan Çakır, Özal köyünün Malatya'nın güzel ve şirin köylerinden biri olduğunu belirterek, içme suyuna kavuşturulacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Özal köyünün Malatya'ya havayoluyla gelenlerin gördükleri önemli bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Çakır, "Köyümüzün ciddi boyutlarda içme suyu sıkıntısı vardı. Bu konuyu sayın Valimiz ile de konuştuk. Özel İdare ile birlikte oturup planlamaları yaptık. Yaptığımız protokolle de köyümüzün su problemini 2 ay gibi kısa bir sürede çözeceğiz. Yaklaşık 12-13 kilometrelik bir hat döşenecek. İçme suyu şimdiden Özal köyümüze hayırlı olsun." diye konuştu.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kaya da içme suyu hattının malzemelerinin Malatya Belediyesi tarafından karşıladığını, kazıma ve teknik kontrolünün de Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılacağını kaydetti. Çalışmaların başlamasında emeği geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere milletvekillerine teşekkür eden Kaya, içme suyunun gelmesiyle Özal köyünde yaşayanların daha iyi bir yaşam süreceğini belirtti.

    Köylülerden Ali Özşeker, hayalleri olan içme suyuna kavuşuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özşeker, "Bir hayalimiz gerçek oluyor. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a, Genel Sekreterimiz İrfan Kaya'ya, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim