Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nca organize edilen, ‘Ulusal Bilim Olimpiyatları’na katılan Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, 4 bölge derecesi elde ederek, önemli bir başarıya imza attı.

TÜBİTAK tarafından, 2012 yılında 20.’si organize edilen, ‘Ulusal Bilim Olimpiyatları’na, Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, fizik, kimya ve matematik dallarında katılım gösterdi. Hakan Ünal, ‘fizik’ dalında Akdeniz Bölgesi’nde birincilik elde ederken, Vahap Emin Ağaoğulları ve Ömer Kaleağası da yine ‘fizik’ alanında ikinci oldu. İsmail Özen ise ‘kimya’ dalında üçüncü olarak önemli bir başarının altına imza attı.

Dereceye giren öğrencilere okulda düzenlenen törenle TÜBİTAK tarafından gönderilen; ‘başarı belgeleri’ takdim edildi. Öğrencilerin elde ettiği başarının gurur verici olduğunu kaydeden Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, “Öğrencilerimizi gerek akademik, gerek sosyal, gerekse de kültürel anlamda en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“YENİ BAŞARILAR BEKLİYORUZ”
Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Olimpiyat ve Proje Koordinatörü Bülent Yaman da ‘Ulusal Bilim Olimpiyatları’ gibi önemli bir organizasyonda elde edilen 4 ayrı bölge derecesin önemli olduğunu vurguladı. Bülent Yaman, “Öğrencilerimizin göstermiş olduğu başarıdan dolayı mutluluk yaşıyoruz. Verilen emeklerimizin karşılığını almak güzel. Onların başarılarına yenilerini eklemelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim