ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Adana Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Okul Aile Birliği üyeleri, rehber öğretmen Kadir Çelik ile birlikte kardeş Sakarya İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Çelik ve beraberindeki heyeti karşılayan okul müdürü Osman Kültüroğlu, okulu gezdirip, eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi rehber öğretmeni Kadir Çelik, Sakarya İlköğretim Okulu’nun bulunduğu mahallenin sosyo-ekonomik düzeyinin düşük olduğu belirterek, buradaki ailelere destek olunması gerektiğini vurguladı. Bu bölgede yaşayan insanların eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, böylece onların toplumla daha uyumlu yaşamasının sağlanmasının önemine dikkat çekti. Bölgedeki insanların doğudan çeşitli sebeplerle göç ettiklerini vurgulayan Çelik, “Bu insanlar da iyi koşullarda yaşamayı istiyor. Buradaki ailelerle ilgilenip onlara yalnız olmadıklarını hissettirmemiz gerekiyor.” dedi.

    Okul Aile Birliği Üyesi Aynur Kabakçı da mahallelilerin her yönüyle donanımlı insanlar olmasının sağlaması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz bu noktada okul ve okuldaki aileler ile kardeşlik bağlarının oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu bölgede yaşayan insanımıza yalnız olmadıklarını, Adana’da bir kardeşlerinin olduğunu, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşacakları aileler olduğunu unutmamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

        Okul Aile Birliği Üyesi Seyda Yıldız ise Kardeş Okul Projesi’nin işlerliğinin artması gerektiğini ifade ederek, “Bu proje ile toplumlar arasında sıkı ilişkiler kurulması, birlikte yaşamanın gerekliliğinin yerine getirilmesi ve toplum problemlerine çözüm aranması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

    ‘Kardeş Okul Projesi’nin çok anlamlı ve doğru bir proje olduğunu kaydeden Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kültüroğlu da proje sayesinde ailelerin kaynaşmasını ve kardeşlik duygularının gelişmesini umut ettiklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim