İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından bu yıl 28’incisi yapılan American Mathematics Competitions (AMC-8) Uluslararası Matematik Yarışması'na katılan Yozgat Özel Ergin Koleji 8. sınıf öğrencileri, 6 madalya kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, yaptığı açıklamada, öğrencilerini kutlayarak başarıların tesadüf olmadığını gösteren en güzel kanıtın bu tür başarılar olduğunu söyledi. Acar, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde yapılan uluslararası matematik yarışmasında öğrencilerimizin 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere, 6 madalya kazanması bizleri çok mutlu etti. Madalya kazanan öğrencilerimizi ve bu başarıda büyük pay sahibi olan kolejimiz matematik öğretmenleri Gültaç Acar ve Muharrem Yıldırım’ı da tebrik ediyorum. İnşallah Özel Ergin Koleji olarak, daha nice başarılarla ilimizin eğitimdeki gururu olmaya devam edeceğiz." dedi.

Öğrencilerin en fazla zorlandığı derslerin başında matematiğin geldiğini belirten Acar, “Kolejimizde bütün derslere olduğu gibi matematiğe de ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü temelde bilgileri iyi alan öğrencilerimiz, geleceğe daha emin ve güvenle bakabiliyor. Bu bakımdan biz de kolejimizde matematiğe ayrı bir önem veriyoruz. Matematik öğrencilerinin çoğunun korkulu rüyası ve yapılan sınavlarda başarılı olmanın da önemli bir anahtarı bu gibi uluslararası olimpiyatlardır. 8. sınıf öğrencileri giriyor, uygulanan ülkelerin en prestijli üniversiteleri de bu sınava destek veriyor. Sınavın amacı, öğrencilerin uluslararası matematik yeterliliklerinin ölçülmesini sağlıyor. Sınavın uygulanış aşaması ise online olarak yapılıyor. Sınava gireceklerin onaylanmış listesi okula geliyor. Bu yıl ODTÜ'de sınav uygulandı. 25 sorunun sorulduğu sınavda, öğrenci seçimi ve hazırlık süreci için tüm 8. sınıflarda öncelikle bir eleme sınavı yapıldı. Daha sonra sınav sonucuna göre bir sınav daha yapılıp uluslararası sınava girecek öğrenciler tespit edildi. Sınava girecek öğrenciler, özel bir sınava tabi tutulduktan sonra ekstra kaynak taraması yapılarak öğrenciler sınava hazırlanıyorlar." diye konuştu.

Kolej Müdürü Acar, sınava giren 8. sınıf öğrencilerinden Mustafa Aydın, Osman Emre Karaarslan, Yunus Emre Çakır, Ahmet Uyar, Elif Gezginci ve Elif Zeynep Demirel'e başarılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim