Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Merve Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen ortaokullar arası ANÖZDER Akıl Oyunları Matematik Yarışması'nda Beyşehir Özel Gönül Koleji öğrencileri, takım halinde 2. olarak gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Matematik Öğretmeni Taylan Çakay, Akıl Oyunları Yarışması'nın mantık, matematik ve zekâ oyunları kategorilerinden oluşan bir yarışma olduğunu ifade etti. Çakay, "Ortaokul seviyesindeki öğrencilerin akıl oyunlarına ilgisini çekmek, bu oyunlara katılımını teşvik etmek, matematik oyunlarına ilgiyi artırmak ve öğrencilerin bu derslerdeki seviyesini görmek, yarışmanın temel çıkış noktalarından bazıları arasında gösterilebilir. Öğrencilerin çoğu belki de ilk defa böyle bir alanda yarışmaya katıldılar. Yarışmaya, ortaokul 5-6. ve 7. sınıf öğrencileri katılabildi. Kimi yarışmalar zamana karşı yapılırken, kimi oyunlar da eleme usulüydü. Zekâ oyunları kategorisinde eski Türk strateji oyunlarından Mangala, yine geleneksel strateji oyunlarımızdan Dokuztaş, zekâ oyunlarından Othello (reversi), kilitli taşlar, sudoku, sinir küpü, hanoi kulesi, soma küpü, origami oyunları vardı. Mantık matematik oyunları kategorisinde ise öğrencinin sayısal yetilerine dayalı matematiksel örüntüler, öğrencilerin görsel algı becerilerini ölçen ve detayları görmesini gerektiren gizli resim oyunları vardı. Bu yıl görsel algı oyunlarında kendisine verilen pentamino taşlarıyla oynanan Katamino oyunu tercih edildi.” dedi.

Özel Gönül Koleji Matematik Öğretmeni Taylan Çakay, ”Yarışmaya dokuz öğrenci ile katıldık. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim