Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Umur, BURULAŞ ile aralarındaki anlaşmanın resmen sona erdiğini açıkladı. Umur, 3 Haziran Pazartesi gününden itibariyle otobüslerdeki kart sistemine ek olarak biletli sisteme geçeceklerini söyledi. Ayrıca, bir ay içinde de kendi kart sistemlerini devreye sokacaklarını kaydetti.
Ramazan Umur, BESOB Başkanı Arif Tak ile birlikte Esnaf Sarayı’nda basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi kuruluşu BURULAŞ ile sürdürdükleri görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını dile getiren Umur, BURULAŞ’ın kendilerinden aldığı komisyonu yüzde 5’e düşürme sözünü yerine getirmediğini ifade etti.
Kendilerine yıldırma politikası uygulandığını ve Bursa halkı ile karşı karşıya getirilmek istendiklerini ileri süren Umur, buna rağmen Vali Şahabettin Harput ve emniyet müdürüne verdikleri sözü tutarak eylem yapmayacaklarını vurguladı.
Hukuki yoldan haklarını aradıklarının altını çizen Umur, şöyle konuştu: “Biz yedi yönetim kurulu arkadaşımızın imzasıyla BURULAŞ’a ‘biz sizi denetlemek istiyoruz’ diye noter onaylı yazı yazdık. Reddettiler. Bizim denetleme hakkımız var. Bu hukuken ne anlama geliyor, otomatik olarak bizim BURULAŞ ile olan anlaşmamız bitmiştir.”
“BİR AY SONRA OTOBÜSLERDE ÇİFT KARTLI SİSTEM OLACAK”
Hazırladıkları evrakları 22 Mayıs Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi’ne vereceklerini belirten Umur, şöyle devam etti: “Ardından 10 gün bekleme süremiz var. 11. gün ise Manisa, İnegöl, Kayseri örnekleri var. Biz araştırıyoruz, Bursa halkı için en iyi kart hangisi ise o kartı en geç bir ay içinde kuracağız. O bir ay da mevcut sistem devam edecek ama hem sistem hem bilet olacak. Vatandaşımız istediğini kullansın. En azından Bursa’da bir rekabet olur, ikinci bir rekabet olur. Yani önümüzdeki ayın 3’ünde hem bilet hem cihaz kullanılacak.”
BESOB Başkanı Arif Tak da ulaşım hizmetlerinin tamamen kendilerine verilmesi halinde insanların yüzde 50 daha ucuza taşınabileceğini belirtti. Tak, esnafa hakkını ararken sağduyulu olmasını ve kurallar çerçevesinde hakkını aramasını tavsiye etti.

Editör: TE Bilisim