YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Özel İrem İlköğretim Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde, Türkiye’nin en kapsamlı ilk bilim merkezi olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti.

Gezinin değerlendirmesini yapan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ahmet Rıfat Beyoğlu, “Bilim ve teknoloji merkezleri, çocukların ve gençlerin ilgisini bilime ve teknolojiye çekmek, bu alanda farkındalık oluşturmak ve böylece çocukların ve gençlerin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak amacı ile başarılı bir eğitim yönteminin uygulandığı kurumlardır. Öğrencilerimizin, ders içinde öğrendiklerini daha somut örneklerle pekiştirmeleri amacıyla sık sık bu yönde geziler düzenliyoruz.” dedi.

Okul Müdürü Veli Değerli, çağın vazgeçilmezi haline gelen ve uygar toplumları daha da üstün kılan bilim ve teknolojinin, derslerde anlatıldığı kadarıyla kalmaması ve öğrencilerin zihinlerinde kalıcı öğrenmenin oluşması için bu ve benzeri gezilerin tüm sınıfları kapsayarak devam edeceğini belirtti. Değerli, bu sayede öğrencilerin, okulda hem okul yaşamlarında hem sosyal yaşamlarında bilgi kültür açısından gerekli donanımlara sahip bir şekilde öğrenimlerine devam ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim