ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu’nda, öğrenci velileri arasında kitap okuma yarışması düzenlendi. Okulda öğrenci sıralarına oturan velilerin test usulü sınavda heyecanlı oldukları gözlendi. Okul Müdürü Yasin Kayhan, amaçlarının anne ve babaların çocuk eğitimi noktasında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

        Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu öğrencilerinin velilerine yazar Ali Çankırılı’nın 'Çocuğa Söz Geçirme Sanatı' isimli kitabından seçilen 70 sorudan oluşan bir sınav yapıldı. Okulda öğrenci sıralarına oturan velilerin test usulü sınavda heyecanlı oldukları gözlendi. Okul idaresi kitap okumanın sadece öğrenciler için değil, velilerin de kitap okumasının önemli olduğunu düşünerek, öğrenci velilerinin de kitap okumasını sağlamak amacıyla bir kitap sınavı düzenledi. Katılımın 150'ün üzerinde olduğu sınavda anne ve babalar çocuklarının oturduğu sınavda ter döktü. Sınav sonunda soru kitapçıkları ile salon dışına çıkan veliler, birlikte soruların cevaplarını teker teker kontrol ederek sınava ne kadar önem verdiklerini gösterdi.

        Veliler sınavın ardından Mevlana Üniversitesi Pdr. Bölüm Sorumlusu Aziz Yıldırım'ın ‘Çağımızda çocuk yetiştirme' adlı seminerini dinledi. Seminer sonunda dereceye giren velilere hediyeleri verildi. Programın ardından söz alan Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürü M.Ali Akbaş, amaçlarının anne ve babaların çocuk eğitimi noktasında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Bugünün çocukları yarının yetişkinleri olacak. Onların eğitiminden nasıl sorumluysak anne ve babaları da bilinçlendirmekten bir o kadar sorumluyuz. Bu tür eğitim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Çünkü gelecek nesil bizden bunu bekliyor. Bu yarışmaya katılan tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim