ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Mersin’in Tarsus ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Yıldırımhan Bahar İlkokulu tarafından ortaokullar arası Türkü yarışması düzenlendi. Bu yıl birincisi yapılan yarışmaya 17 okul katıldı.

Türkü yarışmasına katılan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi . Yarışmada birinciliği İ.M.K.B Ortaokulundan Ümit Surkuş ikinciliği Kerime Özkul Ortaokulundan Fatma Alan üçüncülüğü ise Kerim Çeliktaş Türkocağı Ortaokulundan Baran Aktan kazandı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Özel Yıldırımhan Bahar İlkokulu Müzik Öğretmeni Adil Sayan, öğrencilere türküleri tanıtmak amacıyla yarışmayı düzenlediklerini kaydetti. Türküleri yaşatmak, kültür mirasını ayakta tutmak istediklerini belirten Sayan, “Öğrencilerimize bu bilinci kazandırmak ve kendilerini müzik ve ses yeteneğiyle ifade etmelerini sağlamak amacındayız. Türküler bizim yüzyıllardır süregelen milletimizin öz değerlerini anlatan sanatsal varlıklarımız.” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ali Erdoğan da yarışma ile ilgili olarak, öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerinin yanında, toplum karşısında heyecan ve korkularını yenip, daha cesaretli olmalarını amaçladıklarını söyledi. Erdoğan bununla birlikte popüler kültürün hayatın her alanını esir almaya çalıştığı bir dönemde milletin özünden gelen türküleri yaşatmanın da okul olarak önemli olduğunu düşünerek böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Yapılan etkinliklerle sosyal öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, ayrıca 6 Nisanda Tarsus’taki tüm ortaokulların katılımıyla bilgi yarışmasını organize edeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim