Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Bursa Kent Konseyi (BURKENKON) Engelliler Meclisi üyeleriyle bir araya gelerek engellilerin gündelik yaşamda karşılaştığı sıkıntıları dinledi.

BURKENKON Engelliler Meclisi, engelli bireylerin gündelik yaşamda karşılaştığı sıkıntılara çözüm aramaya devam ediyor. Yapılan toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Engelliler Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Katılımcıları tek tek dinleyen Özkul, müdürlük faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. Engellilerle ilgili çalışmaları gönülden yürüttüklerini söyleyen Özkul, engelli bireylerin ihtiyaçlarının el ele karşılanması gerektiğini vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni kurulan bir bakanlık olduğunu anlatan Özkul, "Yaklaşık bir yıldır bizlerde Bursa’da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bakanlık olarak sadece engellilerle değil, kadınlarla ve çocuklarla da ilgileniyoruz. Bakıma muhtaç engelli bireylerimiz için evde bakım ücreti hizmetini devreye aldık. Bir nebze olsun engelli kardeşlerimizin hayatına değer katmaya, ihtiyaç duydukları bakımları karşılamaya çalışıyoruz. Bursa’da 14 bin 200 kişiye evde bakım ücreti ödüyoruz. Bakıma muhtaç olan yaklaşık 30 bin engelli birey var. Neredeyse yarısının bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tabii ki bu hizmetten yararlanma koşulları da var. Önce arkadaşlarımız evlere gidip tek tek ziyaretler yapıyor. Tüm koşullar uygunsa bizler de gerekli destekleri veriyoruz." dedi.

BURKENKON Engelliler Meclisi Üyesi İbrahim Sönmez ise engelli bireylerin gündelik yaşamda karşılaştığı sıkıntılara çözüm aramaya devam edeceklerini söyledi. Sönmez, "İl Müdürümüz Sunay Hanım’a çok teşekkür ediyoruz. Her konuda bizlere yardımcı olmaya çalışıyor." diye konuştu. Sönmez, Perşembe günleri yaptıkları toplantılarda, konusunda uzman kişileri ağırlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Editör: TE Bilisim