Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şubesini ziyaret etti.
Burada gençlerle sohbet eden Pakdil, yeni neslin fikri çalışmalar yaparak, projeler üretmesi gerektiğini vurguladı. Pakdil, “Gençlerimiz vizyonlarını geniş tutarak her alanda çalışmalar yapmaları ülkemizin geleceğinin çok güzel olacağı anlamına gelir” dedi.
Üniversitelerin, kendi değerine sahip çıkan bireyler yetiştirmesi gerektiğini aktaran Pakdil, “Okulların, üniversitelerin buradaki temel amacı hem akademik hem de temel değerleri benimsemiş bireylerin yetiştirmektir. Sizlerin, toplumun değerlerini yaşatmaya yönelik yaptığınız çalışmalarınız, geleceğe yönelik projeleriniz, toplumu geleceğe hazırlayacaktır. Eğitimli gençler kendisini ne kadar kaliteli bir şekilde geleceğe hazırlarsa, bu bizi lider ülke haline getirir.” diye konuştu.

GENÇ NESİLLER KENDİNİ GELECEĞE GÖRE HAZIRLAMALI
Bilginin insanların dünyaya bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Pakdil, şöyle konuştu:
“Bilgi toplumunun bir getirisi olan üretim ve tüketim paradigmaları insanın dünyaya bakış açısını değiştirmiştir. Dolayısıyla eğitimli insan tanımını, hatta öğrenme anlayışlarını bile etkilemiştir. Eğitimin amacı, rekabete dayalı kazanmak ve eleme temelli bir rutin içine sıkışmıştır. Halbuki eğitim sadece akademik bir yarış değil, o toplumun inançlarının, değerlerinin, tekniklerinin tümüdür. Son yıllarda kaybolan bu değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere yaşanır bir dünya bırakmak için, eğitimin vizyonunu geliştirmek gerekmektedir. Siz gençlerin çalışmaları, mücadelesi bu vizyonun gelişmesinde etkili olacaktır”.
Milli Türk Talebe Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatih Koçak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçak, şair ve yazarları anmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim