TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Yaraşlı Yörük köyü Yörük Mahallesi'nde yaşayan kadın-erkek bütün vatandaşlar işbirliği yaparak, mahallelerine parke taşı döşüyor. Kadınların erkeklere göre daha hızlı çalıştığı gözlendi.

Ereğli' ye bağlı Yaraşlı Yörük Köyü Yörük mahallesinde yaşayan vatandaşlar, mahallesine parkı taşı döşüyor. 4 gün önce başlayan ve her gün farklı kişilerin taş döşediği mahallede, bayanların hızlı çalışması dikkatlerden kaçmıyor. Parkeleri kadınların döşediği mahallede erkeklerde mastar çekiyor, parke taşlarının arasını dolduruyor. İl Özel İdare' den mahalleye gönderilen bin 280 metrekarelik parke taşı döşeme çalışmasının bir hafta daha süreceği belirtildi.

Nazmiye Korkmaz(53) isimli vatandaş, "Köyümüz yıllar sonra böyle bir hizmete kavuştuğu için mutluyuz. Bizim de böyle bir çalışmaya hakkımız vardır. Bugün burada mahalle halkı olarak hep birlikte parke taşı döşüyoruz. Bu hizmetin gelmesinde emeği olanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Recep Akdeniz de 4 gün önce başlayan parke döşeme çalışmalarının bir hafta daha süreceğini, mahalle halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaların süreceğini dile getirdi. Akdeniz, son olarak parke taşları ile birlikte malzemelerin kendilerine ulaşmasını sağlayan başta Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim