YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaklaşık 40 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, 2012–2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlamanın heyecanını karne sevinci ile birlikte yaşadı.

        2012–2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarı maratonu, bugün dağıtılan karnelerle sona erdi.17 Eylül 2012’de başlayan 2012–2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 11 Şubat 2013’te başlayacak. Yaklaşık bin 500 öğretmen ve 40 bin öğrenci, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubat'ta ders başı yapacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 14 Haziran 2013'te sona erecek.

        İlçe Kaymakam Üzeyir Yılmaz, Tes-İş İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere karnelerini dağıttı. Öğrenci velilerini kırık notlar hakkında uyardı. Karne dönemiyle ilgili olarak anne-babaların üzerine düşen asıl vazifenin öğrenciyi korkutmak değil varsa problemin çözümünün aranması olduğunu kaydeden Kaymakam Yılmaz, öğrenci-veli dayanışmasının önemine değindi.

        Yılmaz, “Anne-babalar, çocuklarının karnelerinde gördükleri zayıflar konusunda umutsuzluğa kapılmasınlar ve içine düşecekleri umutsuzlukla çocuklarını korkutmasınlar, ürkütmesinler. Problemin ana kaynağını araştırıp çözüm yolları arasınlar. Çocuklarımızın çözümsüz problemleri olmamasını istiyorsak, onlarla oturup konuşmalı ve çözüm yolunda tartışmalıyız. Bir sonraki dönemde zayıflarını nasıl kurtarabileceği konusunda elbirliğiyle düşünmeliyiz.” hatırlatmasını yaptı.

        Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Garipoğlu TES-İŞ ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencilerine de karne hediyesi olarak çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Editör: TE Bilisim