Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde, faaliyetini sürdüren Akdağmadeni Sevenler Derneği (AKSEV) tarafından Peygamber Efendimiz'in (sas) hicri 1442. doğum yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Kutlu Doğum Programı büyük ilgi gördü.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Suphi Daştan, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, İlçe Müftüsü Faruk Latıfoğlu, daire müdürleri, vatandaşlar ve konuşmacı olarak Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ahmet Bedir kaltıldı.

AKSEV Başkanı Cengiz Gözalan, programda yaptığı açılış konuşmasında, günün anlam ve önemine değindi. Yozgat Çapanoğlu Camii imam hatibi hafız Cemal Şahiner de Kur’an-ı Kerim'den ayetler okudu. Lise öğrencilerinden Beyza Nur Meriç ve Melike Yalçın’ın Peygamber Efendimiz'i (sas) anlatan şiir ve ilahileri okuması salondaki davetlileri duygulandırdı.

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ahmet Bedir, konuşmasında, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını, örnekler vererek anlattı. Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatının her anında, müminlere çok güzel örnekler bulunduğunu belirten Bedir, "Hz. Muhammed (sas)'in sahabeleriyle olan sohbetleri, onlara hitapları, şakaları, çocuklara olan sevgi ve ilgisi, hanımlarına karşı adaletli, sevecen ve ilgili tavrı, hem ailesi hem de bütün Müslümanlar için örnek bir koruyucu olması, güler yüzü, neşesi, canlılığı, müminlere olan düşkünlüğü ve şefkati, güzel ahlakı ve ideal insan modelinin önemli bir örneğidir. Peygamberimiz (sas), çevresindeki Müslümanlarla çok yakından ilgilenirdi. Onların her birinin imanını, tavrını, temizliğini, neşesini, sağlığını yakından takip ederdi. Her birinin eksiklerini, ihtiyaçlarını gözetir, temin edilmesini sağlardı. Onlarla olan sohbetlerinde ise onları çok hoş tutar, gönüllerini alırdı. Sahabeler, yanından neşe ve huzur içinde ayrılırlardı." dedi.

Editör: TE Bilisim