LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, kentin 5 binlik planlarının eksikliği nedeniyle birçok yatırım fırsatını kaçırdığını söyledi. Ekinci, "Mersin'in artık beklemeye tahammülü kalmamıştır." dedi.

Ekinci yaptığı açıklamada bir kentin gelişiminin vizyona ve doğru planlanmaya bağlı olduğunu ifade etti. Mersin'in gelişmesinin son yıllarda kamu ve özel yatırımlarla ivme kazandığını ifade eden Ekinci, özellikle de bu yıl hayata geçirilmesi beklenen çalışmalarla ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettirmeyi başardığını kaydetti. 1/5 binlik planların hala hazır olmamasının, önlerinde duran en ciddi sorunların başında geldiğini dile getiren Ekinci, "Mersin 5 yıldır binlik ve beş binlik planların eksikliği nedeniyle birçok yatırım fırsatını kaçırmıştır. Planlı bir kentin olmazsa olmazı olan imar planlarının hala hazır olmaması büyük bir kayıptır." ifadesini kullandı.

Mersin'in artık beklemeye tahammülünün kalmadığını vurgulayan Ekinci şöyle devam etti: "Yaşadığımız arsa sıkıntısının yanı sıra, şehrimizin ve ticari gelişimin önünü tıkayan plansızlık ortamında, yeni yerler imara açılmadıkça biz müteahhitler üretimde bulunamamaktayız. Kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının işbirliğinde, kentin gerçeklerine uygun, beklentileri karşılayan binlik ve beş binlik planların ivedilikle faaliyete girmeli."

Editör: TE Bilisim