Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) toplumsal olaylara müdahale teknikleri ve araç durdurma-kontrol tatbikatı yapıldı. Göstericilerin tazyikli su ile dağıtıldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

Polis Meslek Yüksek Okulu bahçesinde, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından okul öğrencilerinin desteğiyle toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirildi. PMYO öğrencilerinin gösterici rolünü üstlendikleri tatbikatta etrafa rahatsızlık kişiler yapılan uyarının ardından Çevik Kuvvet tarafından etkisiz hale getirildi. Tatbikatta, molotof kokteyli ve taş atan guruplara müdahale edilmesi uygulamaları yapıldı. Polis, pankart taşıyan ve slogan atan büyük bir gurubun yolunu kesti. Gösterinin sona erdirilmesi uyarısında bulunan polis, göstericilerin lastik yakması, direnmesi, taş ve molotof kokteyli atan gruba müdahale etti. Göstericileri dağıtmak isteyen polis tazyikli su ve biber gazı kullandı.

Ardından şüpheli bir aracın durdurulması ve kontrol uygulaması pratiğe döküldü. Durdurulan bir araçtaki şüphelilerin üst araması ile araçta inceleme yapan polisler temsili bir zanlıyı gözaltına alırken diğeri kaçma girişiminde bulundu. Kaçmaya çalışan kişi kısa süre sonra yolu kesilerek yakalandı.
Malatya PMYO Müdürü İbrahim Azcan, tatbikatta yıl boyunca personele verilen eğitimlerin uygulandığını belirtti. Okul öğrencilerinin mezun olduklarında polis olarak bu tür olaylarla karşı karşıya kalacaklarını anlatan Azcan, uygulamalı eğitimlerle polis adaylarını geleceğe hazırladıklarını kaydetti. Tatbikatı Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Başsavcı Muzaffer Sayın, Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan ve polis okulu öğrencileri izledi.

Editör: TE Bilisim