Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Bursa Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, 10 Nisan Polis Bayramı’nı Cumhuriyet Alanı’nda kutladı. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama programında konuşan Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, polisin, sadece suçluları yakalama noktasında değil, artık vatandaşla olan ilişkileri noktasında da çok farklı bir noktada olduğunu söyledi.

Polis teşkilatının 168’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan Atatürk anıtına çelenk koydu.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Emniyet Müdürü Kaplan, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirterek, “Türk Polisi, sadece suçlularla mücadele noktasında değil, vatandaşla olan ilişkileri ve dayanışması ile de çok farklı bir noktadadır.” dedi.

Daha sonra Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasının birinciliğini elde eden Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencisi Burcu Bahar şiirini okudu. Daha sonra ise Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol mensupları tarafından verildi. Törende, Şehit Babası İlhan Özçelik, günün anlam ve önemine ilişkin bir şiir okudu.

Tören sonunda ise protokol mensupları Öğretmenevi Lokali'ndeki kokteyle katıldı. Polis Haftası nedeniyle düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Garnizon Komutanı Per. Kd. Yzb. Derviş Akova, Belediye Başkanı İsmail Tartar, Cumhuriyet Savcısı Abdullah Köşşekoğlu, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Editör: TE Bilisim