Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Antalya’nın Finike ilçesinde yaşanan hırsızlık olayları emniyeti harekete geçirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı broşürleri işyeri ve meskenlere yapıştırdı. Gece devriyelerini de sıklaştıran polis, şüpheli durumlarda 155’e bilgi verilmesini istedi.
Havaların ısınmasıyla birlikte yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı emniyet tedbir aldı. Vatandaşları bilgilendirmek için broşür bastıran polis, uyarılara dikkat edilmesi durumunda hırsızlık olaylarında azalma alacağını ve maddi kayıpların önüne geçileceğini belirtti. Bina giriş kapılarınının kapalı tutulması noktasında uyarılarda bulunan ilçe emniyeti, dilenci, seyyar satıcı, falcı ve tanınmayan kişilerin içeri alınmamasını istedi.
Finike İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden vatandaşa tavsiye niteliğinde uyarı geldi: “Evde olsanız dahi kapı ve pencereleri açık bırakmayın. Akşam yatmadan önce kapı pencereleri kapatın. Eve yeni taşındıysanız mutlaka kapı kilidini değiştirin. Kısa süreli de olsa evden ayrıldığınızda kapıyı kilitleyin. Sokak ve apartman kapı girişini devamlı kapalı tutun. Uzun süreli evden ayrılacaksanız güvenilir bir komşuya anahtarınızı bırakıp evi kontrol etmesini isteyin. Kapı önünde abonesi olduğunuz dergi, gazete gibi yayınların birikmesine engel olun. Çevrenizde şüpheli şahıs ve otolar gördüyseniz 155’e haber verin. Polis, savcı, asker telefonla para istemez. Bu amaçla arayanlara inanmayın, derhal polisi arayın.”
Emniyet’in hırsızlık olaylarını engellemek için gösterdiği gayreti memnuniyetle karşılayan çarşı esnaflarından Necmi Ertuğrul, kapı kapı dolaşıp vatandaşı bilgilendirmesini olumlu bulduğunu belirtti. Ertuğrul, “Yaz aylarının başlamasıyla birlikte hırsızlık olayları da baş gösteriyor. Böyle durumlarda emniyet güçlerinin uyarılarını dikkate almak lazım.” dedi.

Editör: TE Bilisim