Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, emniyet personeline 'kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer' (KBRN) tehlikeler konusunda eğitim veriyor. Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen eğitime Vali Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, emniyet personeli ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli katıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Sait Korkutata, AFAD Müdürlüğü 2014-2015 yatırım ve faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Vali Özcan, “Son günlerde yaşanan menfur saldırılarda şehitlerimiz oldu. İl merkezi ve ilçelerde gerekli önlemler alınıyor. Bu ateşin Çankırı’ya sirayet etmemesi için de her türlü tedbirin yeni baştan gözden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim. İnşallah hep birlikte bunu aşarız. KBRN eğitiminin bir kısmında bulunmak istedim. AFAD Müdürlüğü'nün çalışmalarını da özetle almış olduk. Bunların dışında İl Özel İdaresi olarak, Valilik olarak AFAD Müdürlüğüne gerekli kaynağı, gerekli desteği elimizden geldiği kadar, bütçemizin verdiği imkanlar dahilinde sunmaktayız. Ağustos sonu gibi iki aracımız; biri AFAD Başkanlığınca bir tanesi de tarafımızdan temin edilecek. Mekan problemini de çözmek için çalışmalar başlattık. Hafta sonuna kadar sürecek olan bu eğitimin de hem emniyet müdürlüğümüze hem sizlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra Endüstri Mühendisi Oktay Mayalı tarafından kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) konulu sunum gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim