LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kayseri polisi, 2012 yılında sadece güvenlik kameraları ve MOBESE'ler sayesinde altı bin olaya anında müdahale etti. Erken müdahale sayesinde olaylar daha da büyümesi önlenirken suç ve suçluyu yakalama konusunda da büyük bir başarı sağlandı.

        2012 yılındaki faaliyetleri anlatan Muhabere Elektronik Şube Müdürü Mehmet Atilla Akalp, şehirde 55 ayrı noktada 130 kamera ile hizmet verildiğini ve bugüne kadar 6 bin olaya müdahale edildiğini belirtti. Aynı zamanda elektronik gözetleme ile trafik suçlarının da takip edilip yakalanmasına imkan verildiğini aktardı. Şehrin iki giriş ve çıkışında kurulan plaka okuma sayesinde aranan, yakalama veya hacizli araçların da takibinin yapıldığına dikkat çekti.

        Akalp, yeni yapılacak MOBESE sistemleri ile de daha fazla olaylara yakınlık sağlanacağını, bu sistem sayesinde kameraların bulunduğu yerlere ekiplerin daha hızlı hareket ederek suçun önlenmesi ve suçluları daha kısa zamanda yakalanmasına katkısı olacağını anlattı. Akalp, “İmkânlarımız dahilinde Talas ilçemizde de kurulacak olan merkezlerle birlikte, amacımız planlar dahilinde 130 olan kamera sisteminin 400’e çıkartılmasıdır. İnşallah bunu da 2013 yılında gerçekleştireceğiz.” dedi.

        Bu sistemin insanların hayatlarını kolaylaştırma adına önemli olduğunu belirten Akalp, “Burada önemli olan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır. Bunun için günlük hayatımıza giren kameralar artık hayatımızın da bir parçası olmuştur.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim