İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Bursa Emniyet Müdürlüğü, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşların kontör ve paralarını dolandıran sahtekarlara karşı metrolarda mücadele başlattı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyarmak için başlatılan ilginç projenin tanıtımı metroda yapıldı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen projenin Osmangazi Metro İstasyonu'nda düzenlenen tanıtım programına İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan ve BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy da katıldı. Metro istasyonlarında belirli aralıklarla yapılan anonslarda, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların dikkati çekilirken, ayrıca dağıtılan broşürlerle de bilgilendirme yapılıyor. Metro içinde yapıştırılan uyarı notları ile de vatandaşların bu tür dolandırıcılara kanmalarının önüne geçilmeye çalışılıyor.

BURULAŞ İLE POLİS İŞBİRLİĞİ

Bu kapsamda suçla mücadelenin polis-vatandaş işbirliğiyle çözüleceği bilincinin yerleşmesine katkı sağlamak ve önleyici tedbirlerin geniş kitlelere ulaşması amacıyla Burulaş Genel Müdürlüğü ile de işbirliğine gidildi. Yapılan görüşmelerde metro istasyonlarında araç içindeki reklam alanlarında ‘evden hırsızlık, oto hırsızlığı ve otodan hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik ve toplum destekli polislik’ tanıtımı ile ilgili afişler asılıyor. Ayrıca yerel radyo ve metro duraklarında görsel, işitsel ve yazılı olmak üzere “suç oluşmadan önce vatandaşların suç ve suçluya karşı mağdur olmalarını önlemek amaçlı bilgilendirme’ yapılıyor.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan tanıtımda yaptığı açıklamada; Bursa halkının güvenliğini esas alan emniyet teşkilatının BURULAŞ ile işbirliği yaptığını belirterek, “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz, vatandaşın suç ve suçlulara karşı kendini koruması için bu uygulamayı ilk kez başlattı.” dedi.

Metroda günlük 200 bin, aylık ise 6 milyon insanın taşındığına değinen Ahmet Pehlivan, vatandaşa ulaşarak suç ve suçlulardan korunmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Özellikle telefon ve kontör dolandırıcılarına karşı vatandaşların çok dikkatli olmalarını isteyen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, “Kontör dolandırıcıları kendilerini savcı, polis ve devlet görevlisi olarak tanıtarak vatandaşın kontör ve parasına ulaşıyor bir şekilde. Bizim bunu önlememiz lazım.” şeklinde sözlerini tamamladı.

“BURULAŞ OLARAK GÜNLÜK 700 BİN YOLCU TAŞIYORUZ”

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, sosyal sorumluluk çerçevesinde bu tür projelerde yer aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Halkımızın bilinçlenmesi çok önemli. BURULAŞ’da günlük 200 binin üzerinde yolcu taşınıyor. Otobüslerle birlikte bu sayı günlük 700 bine ulaşıyor. Otobüs ve metrolarda vatandaşların gördükleri olumsuzluğu başta bizim güvenlik güvenlik görevlilerimiz olmak üzere, 155 Polis İmdat'ı arayıp haber vermelerini bekliyoruz. Hiçbir şeyi ihmal etmesinler, boşvercilik olmasın.”

Editör: TE Bilisim