Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Erzurum'un Aşkale İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir program düzenledi. Kurum amirlerinin yanısıra diğer vatandaşın da büyük ilgi gösterdiği programa, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı konuşmacı olarak katıldı.

Her geçen yıl Kutlu Doğum’a ilginin arttığını belirten Dekan Yaylalı, "İnsan, onurlu olarak yaratılmıştır. Bunun hakkını vermezse ayetin ifadesiyle hayvandan daha aşağı olur. Kim emir ve yasaklara uyarsa onurludur. Hz. Peygamber (SAV), kadınların sadece şehevi arzu aracı olarak görüldüğü, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü ve insan onurunun ayaklar altına alındığı bir topluma gönderilmiştir. İnsan olan herkese karşı çok adil davranırdı. 'Kendin için istemediğini, başkası için de isteme.' sözü O'na aittir." dedi. İnsanın onuruyla alay edilmesinin İslamiyet'te kesinlikle yasaklandığını vurgulayan Prof. Dr. Yaylalı, "Ecdadımız, insan onurunu korumak için ihtiyaç sahiplerine açıktan yardım etmez, sadaka taşlarına para koyardı. İhtiyaç sahipleri de kimsenin görmediği bir saatte ihtiyacı kadar alır, gerisini başkalarına bırakırdı." şeklinde konuştu.

Erzurum DİVA-Sen İl Başkanı Osman Temel’in ilahi konseriyle devam eden programda, müftülük tarafından etli pilav ve ayran ikram edildi.

Editör: TE Bilisim