Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği ile düzenlenen ‘Okul Sütü Projesi’, Erzincan'da uygulanmaya başlandı. Fırat İlkokulu'nda düzenlenen törenle protokol, proje kapsamında minik öğrencilere süt dağıttı.

Okul Sütü Projesi, Erzincan Fırat İlkokulu'ndan başladı. Okulda düzenlenen programa; Vali Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, milli eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın iş birliği içerisinde, ülkemiz genelinde milyonlarca öğrenciye her gün süt dağıtımı şeklinde başlayan ve ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ sloganıyla hayat bulan, hem üretimin desteklenmesi hem sağlıklı nesillerin yerleştirilmesinde bir çok uç faydayı amaçlayan bir projenin bu yılki uygulanması, bu hafta ülkemiz genelinde başlatılmıştır. İlimiz genelinde 141 okulda öğrencilerimize süt dağıtımı yapılmaktadır. Bu yıl haftada üç gün olarak uygulanacak. Haftada üç gün yaklaşık 14 bin öğrencimize süt dağıtımı yapılacak. Bu yıl süt dağıtımında ‘Biz Geleceğiz Gelecek Bizim’ sloganıyla projemiz hayat bulacak. Gerçekten de bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı bir şekilde geleceğe yetişmeleri, bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in konuşmasının ardından, Vali Selman Yenigün ve davetliler minik öğrencilere süt dağıtımı yaptı. Dağıtım sırasında Vali Selman Yenigün, öğrencilere sütün faydalarını sorarak, “Hep beraber her gün süt içelim. Çünkü süt bizi sağlıklı yapıyor.” dedi. Minik öğrenciler de "Süt bizi sağlıklı yapıyor, kemiklerimizi geliştiriyor." diyerek, Vali Selman Yenigün’e cevap verdiler.

Okul Sütü Projesi'yle çocukların dengeli beslenmeleri ve gelişim oranlarının artırılması amaçlanıyor. Ayrıca, arz fazlası sütün değerlendirilerek üretimde istikrarın sağlanması hedefleniyor. Okul Sütü Projesi kapsamında, Erzincan'da 2012 yılında 2 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında haftanın 5 günü anaokulları, ana sınıfları, ilkokul 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflara toplam 20 gün olarak uygulanmış ve yapılan bu uygulamada 141 okulda 17 bin 554 öğrenciye UHT okul sütü dağıtımı yapılmıştı. 2013 yılı içerisinde ise 141 okulda 14 bin 719 öğrenciye okul sütü dağıtımı yapılacak.


Editör: TE Bilisim