BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Peygamber Efendimizin kainatı şereflendirişinin yıl dönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ankara Pursaklar’da faaliyet gösteren Özel Mehmet Eroğlu İlköğretim Okulu, 150 öğrencinin katılımı ile Kutlu Doğum programı düzenledi. Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği zaman ile önceki zamanı üç boyutlu sergi ile anlatan öğrenciler katılımcılara seyri doyumsuz gösteri sundu.

Kutlu Doğum programı öğrenciler tarafından hazırlanan hurma ve gül suyu ikramı ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda okul korosunun seslendirdiği birbirinden güzel şiir, naat ve ilahilerle katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilerin günler süren çalışmaları sonucunda ortaya çıkan üç boyutlu sergiyi izleyiciler ilgi ile gezdi. Üç boyutlu sergide Efendimizin dünyayı şereflendirmeden önceki cahiliye dönemi ile Peygamber Efendimizin dünyaya geldikten sonraki değişiklikler konu edildi.

Katılımcılar sergiyi gezerken cahiliye döneminde yaşanılan; kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi, kadına değer verilmemesi, insanların putlara tapması, emniyetin olmaması, güçlünün güçsüzü sömürmesi, insanların köle gibi pazarda satılması gibi konuları üç boyutlu yaşarken Efendimiz geldikten sonraki değişiklikler ile iki dönemi karşılaştırma fırsatı buldu. Okulun her tarafına Efendimizin isimlerinin sıfatlarının yazılı olduğu dev bayraklar asıldı.

Gece hakkında bilgi veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümre Başkanı Muzaffer Tan, “En kutlu doğum hiç şüphesiz Efendimiz'in kainata şeref buyurmasıdır. En Kutlu Doğumun yıl dönümünü yaşadığımız bugünler de bizler de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi olarak bir program hazırladık. Daha önce örneği ya da benzeri olmayan üç boyutlu sergimizle Efendimiz gelmeden önce insanlık nasıl bir acziyet içindeydi. O geldikten sonra insanlığın nasıl bir payeye ulaştığını katılımcılara anlatma fırsatı bulduk. Programa velilerimizde ciddi teveccüh gösterdi. Peygamber Efendimizi tanımaya ve anlamaya vesile olması niyeti ile yaptığımız bu çalışmaların şefaatlerine nail olması duasındayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim