YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Antalya’nın kurulacak yeni üniversitelerle ‘eğitim turizminin başkenti’ olabileceğini söyledi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, UAÜ Rektörü Göktepe’yi ziyaret etti. UAÜ’nün Antalya’nın ilk vakıf üniversitesi olduğunu belirten Göktepe, okulları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Antalya'nın yeni üniversitelere ihtiyacı olduğunu belirten Göktepe, öğrencilerin yüzde 75'inin yurt dışından 50 ülkeden geldiğini belirterek, “Antalya eğitim turizminin de başkenti olmaya aday. Benim hayalimde 2023'te Antalya'da 10 üniversite var. Antalya eğitim turizminin de başkenti olabilir.” dedi.

ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu da, “Gelişme yolunda bilgi ve ilim en önemli unsurlardır. İlim ve bilim odağı üniversitelerimize önemli görevler düşüyor. Antalya’nın geleceğini ilgilendiren konularda Uluslararası Antalya Üniversitesi ile her zaman işbirliği içinde çalışacağız. ‘Yerelde ve genelde neler yapabiliriz? Nasıl projeler üretebiliriz?’ arayışı içindeyiz. Hep birlikte kentimiz ve ülke kalkınmasına destek olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim