Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çayeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Çayeli’nde yapılan organik arı yetiştiriciliği eğitimi kapsamında başarılı olan 38 arıcıya sertifikaları verildi.

İlçedeki Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen sertifia törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, İlçe Müdürü Ali Rıza Ölker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü İsmet Şimşek, Çayeli Halk Eğitim Merkezi Müdür vekili Osman Bilgin, TEMA Vakfı Çayeli Temsilcisi Ahmet Ali Kork ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rize Gıda ve Tarım İl Müdürü Şafak Bulut, “ Gönüllü olarak organik arıcılık yapmak üzere yola çıktınız. Bu gayretiniz, samimiyetiniz ve çabanız devam ettiği sürece bizlerde her konuda, imkanlar elverdiği ölçüde, sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Buradaki eğitimde öğrendiklerinizi diğer arıcı komşularınıza da iletin. Onların da aynı eğitimi alması için teşvik edin. Vadinizde hep birlikte hareket ederseniz çok daha başarılı olursunuz. Her sene yeni arı almak için yüz binlerce lira ödüyorsunuz. İnanıyorum ki, aldığınız eğitim sizlere çok şey kazandıracaktır. Öğrendiklerinizi titizlikle uygularsanız gelecek yıllarda, göreceksiniz arı ölümleri çok daha az olacaktır. Bölgemize özgü Kafkas arı ırkı ile çalışır, öğrendiklerinizi de uygularsanız bal veriminin de artacağını göreceksiniz. Böylece daha çok kazanacaksınız. Aynı zamanda daha çok bal tüketme imkanınız olacağından daha sağlıklı olacaksınız. Ortaklaşa almış olduğunuz karar ve bu kararla çıktığınız yol doğrudur. Yolunuz açık çalışmanız bereketli olsun.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, iki ay süren organik arı yetiştiriciliği eğitimi kapsamında 46 arıcıdan 38’ine sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilisim