MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, Roman vatandaşların yaşadığı Turgut Reis Mahallesi'ndeki toplum merkezinin yakında hizmete açılacağını belirtti.

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İl Müdürü Selahattin Bulut'un 8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla Romanlar Derneği'ni ve bazı Roman ailelerine ziyaretler gerçekleştirdi. Ailelere yapılan ziyaretlerde Akdeniz Roman Federasyonu Başkanı Ali Daylam da bulundu.

    Roman vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla mahallelerine daha öncede sık sık ziyarete geldiğini ifade eden Bulut, Roman vatandaşların yaşadığı Turgut Reis Mahallesi'ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bir toplum merkezi açılacağını söyledi. Toplum Merkezi'nin şuanda binası hazır olduğunu iç donanım ve ihtiyaçları tamamlanınca hizmete gireceğini anlatan Bulut şöyle devam etti: Toplum Merkezi'nde ailelerin yanında özellikle çocukların sosyal ve kültürel faaliyet yapacağı merkez olacak. Okula giden çocuklara takviye dersleri ve etüt programları bu merkezde uygulanacak. Burası her yaştan erkek kadın ve çocuklarımıza hizmet veren cazibe merkezi haline gelecek."

Editör: TE Bilisim